Verfspuiten of schilderen. Wat is beter?

Welke verfmethode past bij uw klus?

Bent u van plan om binnenkort uw interieur te renoveren, dan kiest u wellicht voor schilderwerken waarbij uw hele kamer een frisse uitstraling krijgt. Alleen botst u wellicht op de vraag of het beter is om te schilderen of te verfspuiten. Hierbij zullen professionals steeds kiezen voor deze laatste en we vertellen u graag waarom.

De voordelen van verfspuiten

Het eerste voordeel van schilderwerken uitvoeren met een verfspuit is de tijd. In vergelijking met een kwast of roller is verfspuiten veel sneller gebeurd. Zeker wanneer grote oppervlaktes in dezelfde kleur geschilderd moeten worden, zal het verschil van werken in tijd erg opvallen.

Dat komt vooral omdat schilderwerken uitvoeren met een verfspuit gelijkmatig dekkend is in een enkele handeling. Geen last van strepen of naschilderen en ook moeilijk bereikbare plaatsen zijn geen probleem. Een ander voordeel waarom een schilder voor deze methode kiest, is het feit dat u contactloos de verf aanbrengt.

Hierdoor blijft de structuur van het oppervlak behouden en krijgt u ook een veel mooier eindresultaat. Het te schilderen oppervlak wordt dus niet alleen beter gedekt, maar u kunt ook schoner gaan werken.

Zelf doen of een professional voor verfspuiten inschakelen?

Het verfspuiten van uw muren of plafonds klinkt heel eenvoudig, en voor een groot stuk is het dat ook als u hier enige ervaring in hebt. Het spuiten zelf gaat heel vlot, maar uiteraard gaat er ook nog een flinke voorbereiding aan vooraf, zoals het afplakken en het doorroeren of verdunnen van de verf.

Ook zijn er verschillende soorten verfspuiten op de markt, elk voor hun eigen doeleinden. Een vakkundige schilder zal dan ook perfect weten welke verfspuit geschikt is voor welke klus en heeft ook geen moeite met de voorbereiding.

Ook wilt u uiteraard enkel het beste resultaat voor uw decoratiewerken waardoor we steeds aanraden om met een professional te werken die gespecialiseerd is in verfspuiten.

 

Zoekt u een professionele schilder in regio Leuven, Lubbeek, Kortenberg, Kampenhout, Haacht, Bertem, Herent of Veltem-Beisem,? Neem contact op met Deco Creations.

Deel dit bericht

Deze artikels interesseren je misschien ook...