Uw schilderwerken in goede handen bij Deco Creations

Wilt u binnenkort uw interieur een nieuwe frisse look geven door te schilderen? Dan bent u wellicht al aan het denken geweest aan de gepaste kleuren hiervoor. De kleuren van muren en plafonds moeten niet alleen passen bij de rest van uw interieur, maar bepalen ook voor een groot deel de sfeer die uw interieur uitstraalt.

Hoe belangrijk is de juiste kleur?

De kleur van muren en plafonds bepaalt voor zo’n 60% het gevoel dat we hebben in de ruimte. Nodeloos om te zeggen dat de juiste kleur kiezen voor uw interieur dan ook erg belangrijk is. Om na te gaan welke kleuren u mooi vindt, kunt u langsgaan bij iemand die schilderwerken uitvoert voor kleuradvies, of zelf bedenken welke kleuren u mooi vindt. Inspiratie doet u misschien op bij vrienden thuis of bij kleuren die u dagelijks tegenkomt.

Welke invloed heeft kleur op uw interieur

De kleur van het interieur bepaalt de sfeer die de ruimte uitstraalt. Zachte en neutrale kleuren werken rustgevend en zijn dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld slaapkamers. Hardere kleuren geven energie en kunnen dus gebruikt worden bij werkruimtes. Voor het kiezen van de gepaste kleuren is het belangrijk om rekening te houden met de functie die de ruimte heeft.

Kleuradvies - waarmee rekening houden

Voor het kiezen van de juiste kleuren voor uw interieur zijn er nog andere factoren waar u rekening mee dient te houden. Een van deze factoren is lichtinval. Natuurlijk daglicht zorgt voor mooiere kleuren, maar heeft tegelijk een bepaald effect op de kleuren. Hierbij is het belangrijk om te kijken vanuit welke richting het licht binnenvalt om bepaalde kleuren uit te sluiten of net wel te gebruiken. Zo heeft blauw bijvoorbeeld een kil effect bij lichtinval uit het noorden. Ook het ruimtelijk effect van kleuren valt niet te onderschatten. Zo kunt u door het gebruik van de juiste kleuren een ruimte net groter of smaller doen lijken.

Kleuradvies nodig?

Kleuradvies in Kampenhout nodig? Vraag deskundig advies aan Deco Creations, uw specialist voor schilderwerken in regio Leuven.